Supangle Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı dark kakao
- 80 gram (1 paket) bitter çikolata
- 1 su bardağı buz dolu su
- Kakaolu kek
Supangle Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sütü tencereye alalım.
- Şeker, un ,nişasta ve kakaoyuda ekleyerek karıştırıp orta ateşte ki ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya yakın yumurtaları teker teker ekleyelim.
- Ocakta kıvam alana kadar bir yandan karıştıralım bir yandan pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan almadan tereyağ ve çikolatayı da ekleyelim.
- Ocaktan alalım, ılıyınca buzlu suyu ekleyelim. Supangle kıvamını alana kadar hiç bırakmadan daima çırpalım.
- Ve en sonunda kaselerin her birine küçük bir dilim kek koyalım sonra supangleyi paylaştırarak servis edelim.