elektronikci
FD Üye
Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 5 bardak süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un (Koyu kıvamlı istiyorsaniz tepeleme 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata (Yada sütlü çikolata)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak soğuk su
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye sütümüzü alalım. Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım.
- Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alalım içine çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim.
- Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Soğuyan supanglelerimizi isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı