elektronikci
FD Üye
Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- Kakaolu kek konutta kakaolu kek yoktu ben bisküvi kullandım
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü tencereye alalım.
- Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu ekleyip karıştıralım akabinde ocağa alalım.
- Kıvam alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra ocağı kapatıp içine bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- 10 dakika kadar karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuk suyu supangleye ekleyerek mikser ile çırpalım.
- Servis edeceğimiz kaplara birer kesim kek dilimi yerleştirelim. Şayet kekleriniz kuruysa süt ile ıslatabilirsiniz.
- Üzerine hazırladığımız supangleyi paylaştırıp soğuması için 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Supanglemiz hazır. Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.