Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Supangleli Pasta

Supangleli Pasta
0
52

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
supangleli-pasta.jpg

Supangleli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt ek süt koya bilirsiniz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
Supanglesi için ;
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Supangleli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebimizi birinci olarak hazırlayalım derin bir tencereye 125 gram tereyağını alınız yağı erittikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyip kısık ateşte 5 dakikadan fazla kavurunuz kokusu çıkana kadar.
  2. Kavurduğumuz harca yavaşça sütü ekleyiniz topak topak olmaması için yavaş ve kısık ateşte olması koşul eklediğimiz süte şekerini ekleyip, karıştırınız düzgünce muhallebimiz biraz kıvam alana kadar karıştırınız.
  3. 1 kaseye 1 su bardağı sütü koyup üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın güzelce ve sonra muhallebimize yavaşça döküp yeterlice karıştırınız ve muhallebimiz kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyip karıştırınız.
  4. Derin ve geniş bir borcama gereksinimimiz var borcamın alt katmanını ıslatıp hindistan cevizi serpiniz ve muhallebimizi dökünüz her yere tıpkı eşitlikle olacak formda ve dolaba kaldırınız 1 saat kadar dolapta dinlendiriniz soğumasını bekleyiniz.
  5. Supanglesi için; 1 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağında kavurunuz düzgünce kokusu çıkana kadar kavurunuz.
  6. 3,5 su bardağı sütü tencereye alınız ve içerisine 3,5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyiniz, 1 adet yumurta sarısını ekleyiniz 2 yemek kaşığı nişastayı sütle açıp o denli dökünüz ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip uygunca karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz.
  7. Supanglemizi ve kaynamaya başladığında altını kısıp 100 gram çikolatasını ekleyip karıştırın ocağı kapattıktan sonrada karıştıra biliriz.
  8. İçindeki çikolata eridikten sonra dolaptaki muhallebimizi çıkarıp üzerine eşit bir formda yayınız supanglemizi ve dolaba alınız 3 yahut 4 saat kadar dinlenmeye alınız. Üzeri için; kakao ve isteğe bağlı süslemeler.
Supangleli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler Tavuk göğsü için 1 litre süt1 su bardağı şeker125 gram tereyağı1 su bardağı un Supangle için 500 ml süt1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı un60 gram bitter çikolata1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için Kakao...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Supangleli Yalancı Tavuk Göğsü (Kıvamı Lezzeti Harika) Tarifi İçin Malzemeler Tavuk göğsü için; 125 gram margarin veya tereyağı1 su bardağı un1 litre süt1 su bardağı şeker1 paket vanilya Supanglesi için; 2,5 su bardağı süt1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı kakao2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler Tavuk göğsü için; 125 gram tereyağı veya margarin1 su bardağı un1 lt süt1 su bardağı toz şeker Supangle için; 2.5 su bardağı süt1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta2 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı toz şeker Üzeri için; 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Supangleli Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için; 1 litre süt3 yemek kaşığı tereyağ(margarinde olabilir)1 su bardağı un1 su bardağı şeker1 paket vanilya Supangle için: 3 su bardağı süt2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı şeker1.5 yemek kaşığı kakao5-6 adet buz40 gram bitter çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler 125 gram margarin1 su bardağı un1 litre süt1 su bardağı şeker1 paket vanilya Supangle İçin 2,5 su bardağı sütYarım su bardağı şeker1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı kakao1 yumurta sarısı50 gram bitter çikolataYarım su bardağı soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt