
Supangleli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt ek süt koya bilirsiniz
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Supangleli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebimizi birinci olarak hazırlayalım derin bir tencereye 125 gram tereyağını alınız yağı erittikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekleyip kısık ateşte 5 dakikadan fazla kavurunuz kokusu çıkana kadar.
- Kavurduğumuz harca yavaşça sütü ekleyiniz topak topak olmaması için yavaş ve kısık ateşte olması koşul eklediğimiz süte şekerini ekleyip, karıştırınız düzgünce muhallebimiz biraz kıvam alana kadar karıştırınız.
- 1 kaseye 1 su bardağı sütü koyup üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın güzelce ve sonra muhallebimize yavaşça döküp yeterlice karıştırınız ve muhallebimiz kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyip karıştırınız.
- Derin ve geniş bir borcama gereksinimimiz var borcamın alt katmanını ıslatıp hindistan cevizi serpiniz ve muhallebimizi dökünüz her yere tıpkı eşitlikle olacak formda ve dolaba kaldırınız 1 saat kadar dolapta dinlendiriniz soğumasını bekleyiniz.
- Supanglesi için; 1 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağında kavurunuz düzgünce kokusu çıkana kadar kavurunuz.
- 3,5 su bardağı sütü tencereye alınız ve içerisine 3,5 yemek kaşığı toz şekeri ekleyiniz, 1 adet yumurta sarısını ekleyiniz 2 yemek kaşığı nişastayı sütle açıp o denli dökünüz ve 3 yemek kaşığı kakao ekleyip uygunca karıştırıp ocağa alıp pişiriyoruz.
- Supanglemizi ve kaynamaya başladığında altını kısıp 100 gram çikolatasını ekleyip karıştırın ocağı kapattıktan sonrada karıştıra biliriz.
- İçindeki çikolata eridikten sonra dolaptaki muhallebimizi çıkarıp üzerine eşit bir formda yayınız supanglemizi ve dolaba alınız 3 yahut 4 saat kadar dinlenmeye alınız. Üzeri için; kakao ve isteğe bağlı süslemeler.