Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Supangleli Profiterol

Supangleli Profiterol
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
supangleli-profiterol.jpg

Supangleli Profiterol Tarifi İçin Malzemeler


İç kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağının üçte biri kadar nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Soğuduktan sonra içine ;
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket sade kremşanti
Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Supangle için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket sıvı krema
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Ocaktan alındıktan sonra içine;
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gr çikolata (50gr bitter, 30gr. sütlü çikolata kullandım tam kıvamında oldu)
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 paket vanilya

Supangleli Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle supangleyi yapıp soğumaya bırakalım. Ocaktan alındıktan sonra içine eklenecekler hariç tüm malzemeleri tencereye alalım ve çırpıcı ile pürüzsüz hale getirelim ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirelim.
  2. Kıvamını alıp fokurdayınca kenara alalım ve içine sırasıyla şeker, vanilya ve çikolata ekleyip çikolata eriyinceye kadar çırpıcı ile karıştıralım en son soğuk suyumuzu yavaş yavaş ekleyelim ve tekrar kıvamını bağlayana kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım arada bir karıştırmayı unutmayalım.
  3. Daha sonra kremamızı hazırlayıp soğumaya bırakmalıyız. Bunun için süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta tencereye alınır üzerine sütü (Sonradan eklenecekler hariç) azar azar ilave edilir. Karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
  4. Ocaktan alınır ve içine sadece tereyağı ve vanilya eklenir. Karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer bir taraftan hamuru için bir tencereye su, tuz, yağ, vanilya ve şeker alınarak kaynaması sağlanır.
  5. Kaynayınca içine unu ilave edilerek kısık ateşte hamur toplayana kadar kavrulur. Tamamen hamur kıvamına geldikten sonra kenara alınıp iyice soğuması beklenir.
  6. İyice soğuduktan sonra içine yumurtalar teker teker kırılıp çırpılır burada acele etmeyelim yumurtaları kırıp iyice çırpıp sonra diğer yumurtayı ekleyelim.
  7. Sonra yapışkan bir kıvam alıyor zaten yağlı kağıt serilmiş fırına sıkma torbası yardımıyla hamurları top şeklinde bırakalım en son parmağımızın ucunu hafif ıslatıp üzerlerini düzeltebiliriz.
  8. 180 derece fırında fansız ayarda kızarana kadar pişirelim. Krema için süte ve kremşanti ekleyip çırpalım kenarda soğuyan kremaya ekleyip mikserle çırpalım iç kremamız hazır.
  9. Hamurların içine sıkma torbası yardımıyla iç kremayı sıkalım ve servis tabağına alalım. Servis edeceğiniz zaman serin supangle üzerine dökerek tadına varın ????
Supangleli Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt