Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye 125 gram tereyağını alarak eritelim ve 1 su bardağı unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Ardından 1 lt sütü ekleyerek sürekli karıştırarak kıvam alıp göz göz olana kadar pişirelim ocağı kapatmaya yakın şekeri ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Tavuk göğsünü ayrı bir kaba alarak streç film ile üzeri kurumaması için kapatalım ılımaya bırakalım.
- Supangle için tencereye 500 ml süt,yumurta sarısı,un,şeker,kakao alarak pürüzsüz olana dek karıştıralım ve ocağın altını yakalım sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Ocağı kapatarak bitter çikolatayı ekleyelim karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Ardından 1 yemek kaşığı tereyağ ilave ederek eriyinceye kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Ilıyan tavuk göğsünü 5 dakika çırpalım ve servis edilecek uygun bir kaba boşaltarak üzerini düzleştirelim (bu çırpma sayesinde kıvamı çok güzel olacaktır).
- Soğuyan supangleyi de aynı şekilde pürüzsüz olana kadar çırpalım ve tavuk göğsünün üzerine dökerek spatula ile düzleştirelim ve dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serperek servis edelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun