bilgisayarci
FD Üye

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 60 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kakao veya toz fıstık
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü için tencerede tereyağını eritin ve eriyince unu ilave edin ve 2-3 dakika kavurun ki un kokusu kalmasın.
- Kavrulan una süt ve şekeri ekleyip karıştırın, fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Diğer yandan supanglesi için sütü tencereye alın.
- Şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu ekleyin mikser yardımıyla çırpıp ocakta koyulaşana kadar pişirin, pişince ocaktan alın tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Soğuyan tavuk göğsünü mikser yardımıyla iyice çırpın krem kıvamına gelince servis kabına dökün.
- Soğuyan supangleyi mikser yardımıyla çırpın ve tavuk göğsünün üzerine döküp üst kısmını düzeltin.
- Soğuyunca üzerini kakao veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.