Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un bardak ölçüm 200 ml
- 125 gram tereyağ
- 1 çorba kaşığı margarin
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri damak zevkinize göre artırabilirsiniz
- 1 vanilya
Süper Bir Lezzet Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unumuzu 15 veya 20 dk kadar kavuruyoruz.
- Sonra tavada yağımızı çok yakmadan kızdıralım ve unumuzun içine dökelim.
- Ocağı iyice kısalım yağı una 2-3 dk kadar iyice yedirelim.
- Pudra şekeri elersek topaklanma olmaz şekeri ilave edelim.
- Altını kapatalım şekeri de güzel kaşıkla karıştıralım.
- Ufak bir borcama yada ben saklama kabı kullandım en büyüğünü yağlı kağıt serelim.
- Helvamızı yayalım ve kaşıkla iyice bastıralım.
- Sonra dilimleyelim.
- Soğuyunca üzerini örtüp dolaba kaldıralım.
- 2-3 saat sonra helvamız servise hazır deniyecek olanlara afiyet olsun.