Harika Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı süt
- 125 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
- 5 buçuk çay bardağı un
- Çörek otu
- İçine ne isterseniz
Üstün Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süte 125 gram tereyağını küçük modüller halinde kısık ateşte eritiyoruz. Ilıdıktan sonra bir yemek kaşığı instant maya ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı şeker ekleyip yeniden karıştırıyoruz. Bir yumurta ve bir yumurtanında beyazını ekliyoruz. Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Üzerine beş buçuk çay bardağı un koyup ele yapışmayan yumuşak muhteşem hamur yapıyoruz. 20-30 dakika bekletiyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde hamurumuzu yuvarlıyoruz, çay tabağı halini verip içine ne istersek onu ekleyip son haline getiriyoruz. Çörek otunu serpince poğaçalarımız hazır ️
- Soğuk fırına verip 200 derecede 20 dakika pişirdim. Pişirmesini denetimli olarak kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Fırından çıktıktan sonra çabucak bir tencereye alıp üzerini kapatıyoruz. Elimize sıhhat afiyet olsun.