Süprizli Kolay Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz bölüm için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan şeker
- Yarım yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 14-15 adet bisküvi
- Yarım bardak hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı kakao
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sürpriz kısmını hazırlayalım.
- Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao alalım.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve ocağın altını açalım koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Koyulaşınca içerisine tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
- Daha sonra ocağın altını kapatıp arada karıştırarak 5 dk kadar soğumaya bırakalım.
- Muhallebi ılıyınca içerisine petibör bisküvileri kırarak ilave edelim ve karıştıralım.
- Bisküvileri çok ezmeden iyice karıştıralım ve yumuşayınca bir parça streç film alalım arasına hazırladığımız karışımı koyup yuvarlayalım.
- Sürpriz kısım hazır olunca beyaz kısma geçelim.
- Süt, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alalım.
- Kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşınca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım ve fincanları hazırlayalım.
- Tatlının fincandan çıkması için en önemli kısım fincanların içerisine beyaz muhallebiyi koymadan önce su ile ıslatmak….
- Fincanları ıslattıktan sonra içerisine önce beyaz muhallebiden biraz dolduralım ve içerisine hazırladığımız sürpriz toplardan bir tanesini koyup hafif bastıralım.
- Daha sonra üzerini beyaz muhallebi ile kapatıp fincanların üstünü streç film ile kaplayıp 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlıyı bulamak için hindistan cevizini kakao ile karıştıralım.
- Tatlıyı fincanlardan çıkarıp bu karışıma bulayalım. Tatlımız hazır.
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı