Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sürpriz Fincan Lokumu

Sürpriz Fincan Lokumu
0
60

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
surpriz-fincan-lokumu-1.jpg

Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt (750 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tepeleme un (35 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tepeleme nişasta (35 gr) (mısır ya da buğday nişastası)
  • 50 gram tereyağ ya da teremyağ
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi
  • 30 gram bitter çikolata
Üzeri için:
  • İstenilen gereç ile süslenebilir

Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tencereye un, nişasta ve şekeri koyup, üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle çırparak pişiriyoruz.
  2. 5 dakika pişince içinden küçük bir kepçeyle, 2 kepçe alıp öbür bir kaba koyuyoruz. Ayırdığımız yere bitter çikolatayı da ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
  3. Tencerede bulunan muhallebinin içine yağını da ekleyip uygunca yediriyoruz.
  4. Küp formunda olan fincanları ıslatıp evvel tabanına sade gereçten, sonra üzerine top formunda çikolatalı materyalden ve daha sonra en üstüne sade gereçten tekrar koyarak fincanı dolduruyoruz.
  5. Oda sıcaklığına gelince tatlılarımızın üzerine hindistan cevizi serpip, streçleyip, buzdolabına koyuyoruz.
  6. Tatlı donunda, buzdolabından çıkarıyoruz. Fincan çıkarmak için zıt çeviriyoruz ve süsleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun :)
NOT: Gereç bardak ölçüsü 250 ml.

Sürpriz Fincan Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sultan Lokumu Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı süt (750 ml)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker1 yemek kaşığı dolusu un (35 gr)1 yemek kaşığı dolusu nişasta (35 gr) (mısır nişastası ya da buğday nişastası)50 gram tereyağ ya da teremyağ1 paket vanilya Üzeri için: 2-3 yemek kaşığı marmelat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Bisküvili Paşa Lokumu Tanımı İçin Malzemeler Kakaolu kat için 3,5 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı kakao6 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tereyağ1 paket vanilya40 gr bitter yada sütlü çikolata Beyaz kat için Yarım paket kremsantiYarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Sürprizli Fincan Kek Tanımı İçin Malzemeler Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml. Kullandığım çay bardağı ölçüsü 100 ml 2 adet yumurta1 çay bardağından biraz az şeker (70 gr)1 çay bardağından biraz az süt (80 ml)1 çay bardağından biraz az sıvı yağ (80 ml)1 su bardağı un (110 gr)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pratik Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml 5 su bardağı süt (1 lt)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker1 su bardağından bir parmak eksik un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin1 pk vanilya Bulamak için; Kırık fındık Üzeri için; 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Malaga Tanımı İçin Malzemeler Keki için 3 adet yumurta1 su bardağından 2 parmak eksik şekerYarım çay bardağı süt1 su bardağından 2 parmak eksik un2 tepeleme yemek kaşığı dolusu nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt Pastacı kreması için 600 ml süt1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt