Susam Mantolu Kurabiye (Yedikçe Yedirten Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (200ml)olanlardan
- Yumurta akı
- Susam
Susam Mantolu Kurabiye (Yedikçe Yedirten Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına margarini koyalım ve yumurtaların sarı ve bayazlarını ayırıp margarinin üzerine sadece sarılarını ekleyip, yoğurmaya başlayalım.
- Daha sonra sıvı yağı ve şekeri ekleyip yoğurmaya devam edelim sonrasında sirke ve tuzu ekleyip iki tur daha yoğuralım.
- En son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ölçüler tamdır tam kıvamında bir hamur tutacaktır.
- Daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval sekil verip ilk önce ayırdığımız yumurta akına daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- En son olarak bir bıçak yardımı ile üzerine çizikler atıp 170 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine bir bez örtüp biraz dinlenmeye bırakalım. Tadına doyamayacağınız bu lezzet için afiyet olsun.