Susam Tatlısı (Şekerpare Değil) Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr tereyağı ( oda ısısında)
*1 bucuk cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı susam
*1 cay bardağı hindistan cevizi
*Yarım cay bardağı pudra şekeri
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ustune)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limon kabuğu rendesi
*4 bucuk su bardağı un( en fazla 5 )
Susam Tatlısı (Şekerpare Değil) Tarifi Yapılışı Şekerpareden sıkılanlar icin harika bir alternetif Bir o kadar da lezzetli ağızda dağılan kıvamıyla değişik guzel bir tatlı
1
*Un haric diğer malzemeler yoğuruyoruz
*Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
*Daha sonra oval şekil verip tepsimize aralıklı diziyoruz
*Ayırdığımız yumurta sarısı pekmez karışımını ustune surup onceden ısınmış 180 derece fırında 2325dk ( uzeri guzelce kızarana kadar ) pişiriyoruz
*Susamlılarımızın ilk sıcağı cıkınca iyice soğumuş şerbeti uzerine dokuyoruz
*Dinlendiriyoruz Tatlımız hazır afiyet şifa olsun
*125 gr tereyağı ( oda ısısında)
*1 bucuk cay bardağı sıvı yağ
*1 cay bardağı susam
*1 cay bardağı hindistan cevizi
*Yarım cay bardağı pudra şekeri
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ustune)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limon kabuğu rendesi
*4 bucuk su bardağı un( en fazla 5 )
Susam Tatlısı (Şekerpare Değil) Tarifi Yapılışı Şekerpareden sıkılanlar icin harika bir alternetif Bir o kadar da lezzetli ağızda dağılan kıvamıyla değişik guzel bir tatlı
1
*Un haric diğer malzemeler yoğuruyoruz
*Daha sonra un yavaş yavaş eklenerek hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz
*Daha sonra oval şekil verip tepsimize aralıklı diziyoruz
*Ayırdığımız yumurta sarısı pekmez karışımını ustune surup onceden ısınmış 180 derece fırında 2325dk ( uzeri guzelce kızarana kadar ) pişiriyoruz
*Susamlılarımızın ilk sıcağı cıkınca iyice soğumuş şerbeti uzerine dokuyoruz
*Dinlendiriyoruz Tatlımız hazır afiyet şifa olsun