elektronikci
FD Üye

Susamlı Beyaz Peynir Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Beyaz peynir 150 gr (Suyun içindeyse birkaç saat kağıt havluya sarın ve suyu gitsin miktarı kişi sayısına göre değişir ben 150 gram kulandım)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kadar un (Peynir miktarına bağlı)
- 2 yemek kaşığı kadar susam (Kavrulmuş kulandım)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Kekik
- Çok az sıvı yağ
- Bal (Çok yakışıyor)
Susamlı Beyaz Peynir Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Beyaz peyniri kalınca kesin, isterseniz parmak gibi de yapabilirsiniz yani tüm olarak yapmak istemezseniz. Kalınlığında parmak kadar olsun ki erimesin.
- Bir tabağa biraz un, diğerine susamı dökelim. Bir tabakta yumurtayı baharatlarla çırpalım tuz miktarını peynirinizin tuz oranına göre ayarlayın.
- Şimdi peynirimizi önce una, sonra yumurtaya sonra susama buluyoruz. Teflon bir tavaya biraz yağ döküyoruz, yağın içinde patates kızartması gibi yüzmesine gerek yok çok az yağ, yeterli gelecek şekilde ayarlayın.
- Peynirimizi her tarafından kızarana kadar kızartıyoruz. Servis tabağımıza alıp, üzerine bal gezdiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.