elektronikci
FD Üye
Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye için;
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı susam
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 100 gr çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Ardından diğer malzemeleri de koyup azar azar un eklenmeye başlanır.
- Unun markasından değişiklik gösterebileceği için kontrollü eklemekte fayda var.
- Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sırayla dizilir.
- Ardından çatal ile hafifçe üzerine bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya kurabiyelerin bir ucunu batıralım.
- Dilerseniz kurabiyeleri saklama kabında uzun sürede muhafaza edebilirsiniz. Ya da kurabiye hamuruna şekil verdikten sonra buzdolabı poşetinde pişirmeden buzlukta muhafaza edebilirsiniz, gerekli durumda hemen çıkarıp pişirince kurtarıcı oluyor.
Susamlı Cevizli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı