teknolojiuzmani
FD Üye
Susamli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağından biraz fazla un (Unlar farklılık gösterebilir kıvamına nazaran ayarlayın)
- Benmari yöntemi eritilmiş 160 gr çikolata
Susamli Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Daha sonra öteki materyaller eklenerek çok sert olmayacak bir halde hamur yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak fırın tepsisine dizilir, çatalla form verin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Piştikten sonra benmari metodu eritilmiş çikolataya batırılarak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????