bilgisayarci
FD Üye

Susamlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram kadar beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peynir
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
Susamlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, sıvı yağ ve nişastayı karıştırıp bir sos hazırlıyoruz.
- 3 yufkayı 8 üçgen kesime kesiyoruz.
- Beyaz peyniri çatalla ezip kaşar peyniri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- İki yufka ortasına sostan sürüyoruz peyniri koyacağınız üst kata da sostan sürüp peynir karışımından koyup sigara böreği üzere sarıyoruz.
- Pekmez ve suyu karıştırıyoruz.
- Böreklerimizi evvel pekmezli suya sonra susama batırıp fırın tepsisine diziyoruz.
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.