Susamlı Çubuk Kraker Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ (Margarin)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı üzerine akı hamura
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/5 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Çokça kavrulmuş susam
Susamlı Çubuk Kraker Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyaller karıştırılır.
- Daha sonra unu az az ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıdın üzerinde 2 cm kalınlığında açıp üzerine pekmezli yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz.
- Parmak kalınlığında şeritler halinde kesip 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.