Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi İçin Malzemeler
- 110 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı esmer veya beyaz toz şeker
- 1 su bardağı un
- Çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı susam
Susamlı Gofret Kurabiye (Royal Kuki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin veya tereyağ oda sıcaklığında olmalı.
- Bir kapta margarin ve toz şekeri kıvam olana kadar çırpalım .
- Üzerine 1 yumurta kırıp tekrar çırpalım.
- Sonradan un, kabartma tozu, vanilyayı ve tuzu ilave edip karıştıralım. En son susamı ilave edip karıştıralım.
- Hamurun kıvamı macun kıvamında olmalı.
- 1 tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp, yuvarlak şeklini verip, 2 cm ara ile yağlanmış tepsiye dizelim veya pişirme kağıdı serip pişirelim (benim kağıdım bitmişti). Ara vererek dikmemizin sebebi kurabiyeler piştikçe yayılıyorlar.
- Ben 2 kere pişirdim. Toplam 25-26 tane çıkıyor.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk arası pişirelim.
- Kenarlardan az rengi değişmeye başlayınca pişmiş demek ki, fazla pişirirseniz eğer kuru olma ihtimali var. Bu kurabiye kuki tarzında gevrek, kıyır kıyır, bu yüzden gofret kurabiye denildi.