Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- Yarım çay bardağı nişasta
- Bir tutam tuz
- Bir kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (temkinli koymakta yarar var )
- Yarım çay bardağı susam
- Bir kase (göz kararı) çekilmiş fındık
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tereyağını, üzerine pudra şekerini, nişastayı, bir tutam tuzu, susamı, fındığı, unu üzerine kabartma tozunu ek edip yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.tereyağının oda ısısında olmasına dikkat edelim ki gereğinden fazla un yada az un alınca kurabiyeler yayılıp dağılabilir pişirirken.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz. Fotoğraflarda görüldüğü üzere ben rulo yapıp bıçakla kestim çatalla hal verdim. Hatta benmari tarzı erittiğiniz çikolatayı fırından çıkan kurabiyelerin kenarına sürdürebilirsiniz çok hoş oluyor.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Çok çok lezzetli bir kurabiye oldu.