bilgisayarci
FD Üye
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı erimiş tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamur materyallerini kabımıza alıp yeterlice yoğuralım. 20 dk kadar dinlendirelim.
- Bir kaba pekmez ile suyumuzu alıp karıştıralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım pekmezli suya batırıp sonra susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizerek evvelden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda 20-25 dk pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimiz servise hazır???????????? Afiyet olsun ????