elektronikci
FD Üye
![susamli-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/23/susamli-kurabiye.jpg)
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket oda ısısında teremyağ (125 gram)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Beyazı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı çörek otu (İçinde çıtır çıtır ağza geliyor yakışıyor)
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur içim kabartma tozu ve un hariç tüm gereçleri yoğurma kabımıza alalım karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ek edip hamuru toparlayalım.
- Minik minik modüller koparıp yuvarlayalım.
- Önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayalım.
- 160-170 derece fırında pişirelim.