
Susamlı Pide Tanımı İçin Gereçler
1 adet pide için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bol susam ve çörek otu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Susamlı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ılık su, şeker ve mayamızı bir kasede karıştırıp mayanın etkin hale gelmesi için 5 dakika bekleyelim.
- Unumuzu yoğurma kabına koyalım yağ ve tuz ek edelim sonra etkinleşen mayamızı döküp beş dakika yoğuralım .
- Şayet çok cıvık yani ele yapışan bir hamur olursa biraz un ek ederek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edelim.
- Sonra üzerini kapatıp sıcak bir yerde 1. 5 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurun havasını alalım ve oklava yardımı ile havasını çok indirmeden hafif bastırarak biraz açıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye yerleştirdikten sonra birazda elimizle form verelim.
- Yumurta sarısını ve yoğurtla düzgünce karıştıralım sonra parmak uçlarımızı bu karışıma batırarak pidemize biçim vermeye başlayalım.
- Formun yeterlice ortaya çıkması için parmak uçarımızı hamurun tabanına kadar bastıralım.
- Hafif bastırırsak pide piştikten sonra hali kaybolabilir.
- Form vermek bittikten sonra kalan karışımıza pidenin üstüne sürüp sonra çokça susam ve çörek otu ile düşmeyelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırının içine pidenizin dışının çıtır, içinin yumuşak olması için sıcağa sağlam bir kase ile su koyalım.
- Sonra tepsinizi fırına sürüp alt ve üstü kızarana kadar takriben 20 -25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.