Susamlı Pişi (Simit Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- Kavrulmuş susam
- Sıvı yağ
Susamlı Pişi (Simit Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ve suyu az ocakta ılıtalım.
- İçine maya ve şeker ilave edip aktif edelim.
- Tuz ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Elimizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurdan beze koparalım fırça ile süt sürüp susama bulayalım.
- Merdane ile düzleştirip yağda kızartalım. Afiyet olsun.