Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı üzerine )
- 6 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Susamlı Simit (Ponçik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kullanacağımız susamı açık alalım. Güzelce yıkayıp tavada kavuralım. (bu bir püf noktasıdır ).
- Tüm gereçler sırayla karıştırılır şayet tereyağ kullanma imkanınız varsa lezzeti daha da hoş oluyor.
- Daha sonra form verip evvel yumurta akına sonra artlı önlü susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.