teknolojiuzmani
FD Üye

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- Un (yavaş yavaş ekleyip eke yapışmayacak bir kıvam elde edin)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı kadar susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzeme yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Lütfen unu kontrollü ekleyelim ve hamuru fazla yoğurmayalım. Direkt toplandığı gibi şekil verelim.
- Hamuru üstümü açık bırakıp kurutmayalım. Yoksa şekil vermek zorlaşır.
- Küçük toplar yapalım. Topları pekmeze batırıp susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serip tepsiye dizelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim fırın iyice ısınsın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında dinlendirelim.
Susamlı Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı