Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 4 kahve fincanı margarin (1 paket sıvı yağı eritince denk geliyor ancak yinede kesinlikle ölçün)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta l uzunluk (Sarısı içine beyazı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Yumurta beyazı
- Susam
- Çörek otu
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini eritip yoğurma kabına koyup biraz ılımasını bekliyoruz.
- Yağın üzerine tüm sıvı materyalleri ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Geri kalan materyalleri de ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
- Bir kesim alıp yuvarlayarak uzatıyoruz ve istediğimiz üzere şekillendiriyoruz. İsterseniz kalıplarla kesebilir yada çubuklar halinde de yapabilirsiniz.
- Hal verdikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta beyazını sürüyoruz susam ve çörek otu atıyoruz.
- 180 derecede denetim ederek pişiriyoruz.Hava almayan kaplarda uzun müddet saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.