Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Unu azar azar ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- 1 tatlı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam (Normal susamı yağsız teflon tavada daima karıştırarak kavurabilirsiniz)
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için gereçleri birleştirip yoğuralım.
- Unu azar azar ek edin yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
- Yuvarlak form verip evvel pekmezli suya sonra susama bulayalım.
- 175 derece de güzelce ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Günlerce bayatlamayan kıyır kıyır tuzlu kurabiyeler hazır. Afiyet olsun.