
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- Çokça susam
- Yumurta beyazı
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına bütün gereçleri alıp, hamurumuzu yoğuralım. Çok koyu olmasın unu denetimli ekleyelim.
- Daha sonra hamurdan büyük toplar yapıp, elimizle düzleştirelim.
- Kare formunda kesip evvel yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.