Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 adet yumurta beyazı sarısı üstü için
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
- Susam yada çörek otu
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba bütün gereçleri ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- 5 dk üzeni örtüp dinlendiriyoruz.
- İstediğiniz biçimlerde hazırlayıp fırın tepsisine yağlı kağıt serip tepsiye diziyoruz.
- Yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp susam yahut çörek otu serpiyoruz.
- 200 derecede yaklaşık 20 dk kurabiyeler kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun.