Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardak yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz soda
- 4 ya da 5 su bardağı un ( Hamur yumuşak olmalı elinizde yumuşak hamur olursa 5 bardak yapmayın )
- 1 adet yumurta
- Susam
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,yoğurt,terayağ,sıvı yağı ,tuz karıştırın karışıma kabartma tozu sirke sodayı ekleyin ve azar azar un u eklemeye başlayın.
- Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmeniz değerli.
- Hamur kesimini elinize alın ve uzun bir şerit üzere elinizde form verin iki ucu birleştirip yuvarlak bir hal verelim.
- Yumurtaya batıralım.
- Sonra susama batıralım.
- Fırını evvelce 5 -6 dk ısıtalım.
- Tepsiye tuzlu kurabiyeleri sıralayalım.
- 180 derecede 30 -35 dk üzeri kızarana kadar pişirmeye başlayalım. Afiyet olsun.