Susamlı Tuzlu Şekerli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (veya oda sıcaklığında tereyağı) ben genelde 125 gram kullanıyorum 1 tepsi çıkıyor
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 çay kaşığı tuz isterseniz 4 5 de yapabilirsiniz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı pekmez
Susamlı Tuzlu Şekerli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker, ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alalım. Margarin oda sıcaklığında olsun.
- Ardından un ve tuzu üzerine ekleyerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
- Hamur büsbütün toparlandıktan sonra misketten biraz büyük kesimler alıp yuvarlayalım.
- Yaptığımız küçük toplarımızı evvel pekmezli suya sonrada bol susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Hamurumuz bitene kadar tıpkı süreci yapalım arkadaşlar dediğim üzere 125 gram bir tepsi çıkıyor çok konuk gelirse 250 ülkü.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.