Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Susamlı Yumuşacık Poğaçalar

Susamlı Yumuşacık Poğaçalar
0
39

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Susamlı Yumuşacık Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • 5-5,5 su bardağı un ( denetimli olalım)
Arası için;
  • Kaşar
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

Susamlı Yumuşacık Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı kabımıza alalım.
  2. Mayayı ekleyip karıştıralım.
  3. Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım.
  4. Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak benim ölçülerime nazaran 5,5 su bardağı un kâfi geldi,  fazla un koyarsak poğaçamız süngerimsi yumuşak olmaz.
  5. Hamuru mayalanmaya bırakalım.Yarım saat kafidir.
  6. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  7. Yaklaşık 20-22 beze oluyor.
  8. Hafif açıp kaşar koyup kapatalım.
  9. Bir kaseye pekmezi ekleyip su ile sulandıralım, başka bir kaseyede çokça susam koyalım.
  10. Bezeleri evvel pekmezli suya sonra susama batıralım ve tepsiye dizelim.
  11. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Susamlı Yumuşacık Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt