Susamlı Yumuşacık Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket ınstant maya
- 5-5,5 su bardağı un ( denetimli olalım)
- Kaşar
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
Susamlı Yumuşacık Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süt, su ve sıvıyağı kabımıza alalım.
- Mayayı ekleyip karıştıralım.
- Yumurta, şeker ve tuzu ekleyip un eklemesi yapmaya başlayalım.
- Çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak benim ölçülerime nazaran 5,5 su bardağı un kâfi geldi, fazla un koyarsak poğaçamız süngerimsi yumuşak olmaz.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım.Yarım saat kafidir.
- Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Yaklaşık 20-22 beze oluyor.
- Hafif açıp kaşar koyup kapatalım.
- Bir kaseye pekmezi ekleyip su ile sulandıralım, başka bir kaseyede çokça susam koyalım.
- Bezeleri evvel pekmezli suya sonra susama batıralım ve tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.