Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kilo salatalık
- 3 tane avakado
- 1 paket yosun
- 1 çay bardağı susam
- 1 paket labne
- Mayonez
- Havyar
- Yengeç surumi
- Panko
- 1 kaşık nişasta
- 1o kaşık maden suyu
- 2 kaşık un
- 1 paket sushi pirinci
Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- California roll(uramaki)yengeç surumiyi doğruyoruz.
- Salatalığı ince kesiyoruz (kabuk ve dışı ile)
- Avakadoyu ince kesiyoruz.
- Yosunun pürüzlü yüzeyi üstte kalacak.
- Pirinci yayıyoruz.
- Susam serpip zıt çeviriyoruz.
- Somon füme roll.Uramaki biçiminde yapıyoruz. İçine california roll gereçleri koyup dışını sardıktan sonra somon füme ile sarıyoruz.
- Vegas roll(tempuralı )maki.İçine surumi ,labne ve mayonez karıştırıyoruz.
- Avakado ve havyar.maki formunda sarıyoruz.
- Dışını tempura sosa ve pankoya batırıyoruz ve kızartıyoruz.
- Tempura sos.1 kaşık tepeleme nişasta,2 kaşık tepeleme un,10 kaşık soğuk maden suyu tuz ,maki california roll içine yengeç surumi avakado,salatalık.
- Nigiriler için.Pişen pirinçleri elimizle sıkıp elips formu veriyoruz.
- Üzerine avakado sarıp yada somon sarıp yosunları sarıyoruz isterseniz bağlayabilirsiniz….
- Pilavı için.Kaynar suyun içine pirinçleri atıyoruz suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.