teknolojiuzmani
FD Üye
Suşi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg suşi pirinçi
- 1 kutu pirinç sirkesi
- 2 paket kurutulmuş yosun
- Somon
- Avokado
- Üçgen peynir
- Kurutulmuş soğan
- Siyah – beyaz susam
Suşi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci 4- 5 defa iyice yıkıyoruz sonra tencereye ekliyoruz.
- Üzerine 1 lt sıcak su döküyoruz, kaynamaya başlayınca ağzını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
- Pişince altını kapatıp 15 dk öyle bekletiyoruz.
- Sonra pirinçi geniş bir tepsiye döküyoruz ilk sıcağını çıkartıyoruz.
- Bu arada sirkeyi bir cezveye koyup içine şeker ve tuzu koyup eritiyoruz ve hemen kapatıyoruz.
- Sirkeyi pirinçin her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Yosunun parlak kısmı altta duracak şelikde tezgaha koyuyoruz, üzerine elimizi ıslatıp bir avuç pirinç koyuyoruz.
- Heryerini kapatacak şekilde diziyoruz.
- Pirincin üzerine susamları serpip ters çeviriyoruz.
- İç malzememizi dizip kapatıyoruz.
- Suşiyi keserken çok keskin bir bıçağı ıslatarak kesmek daha kolay hale geliyor .