Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süslü Muhallebi

Süslü Muhallebi
0
86

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
suslu-muhallebi.jpg

Süslü Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
Süslemesi için;
  • Fındık
  • Pasta süsü

Süslü Muhallebi Tanımı Yapılışı

  1. Süt, toz şeker, un, nişasta bir tencereye alınıp kaynayana kadar çırpılarak pişirilir.
  2. Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırmaya bir dakika daha devam edilir.
  3. Muhallebimiz servis kaselerine alınır. Tencerede bir kase kadar muhallebi bırakılır.
  4. Tencerede kalan muhallebiye damla çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  5. Çikolatalı muhallebi kaselere koyduğumuz muhallebilerin üzerine dökülür.
  6. Biraz oda ısısında bekledikten sonra 2 saat buzdolabında bekletilir.
  7. Kasedeki muhallebi servis tabağına karşıt çevrilerek çıkarılır.
  8. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt