Süslü Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- Fındık
- Pasta süsü
Süslü Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Süt, toz şeker, un, nişasta bir tencereye alınıp kaynayana kadar çırpılarak pişirilir.
- Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırmaya bir dakika daha devam edilir.
- Muhallebimiz servis kaselerine alınır. Tencerede bir kase kadar muhallebi bırakılır.
- Tencerede kalan muhallebiye damla çikolatalar eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
- Çikolatalı muhallebi kaselere koyduğumuz muhallebilerin üzerine dökülür.
- Biraz oda ısısında bekledikten sonra 2 saat buzdolabında bekletilir.
- Kasedeki muhallebi servis tabağına karşıt çevrilerek çıkarılır.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.