Süt Dilimi (İki İnce Kek Dilimi Ortasında Nefis Ballı Krema) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gr labne peyniri
- 100 ml süt kreması
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı bal
- 40 gr sütlü tablet çikolata
- 40 gr beyaz tablet çikolata
Süt Dilimi (İki İnce Kek Dilimi Ortasında Nefis Ballı Krema) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kremayı hazırlayın. Bunun için bütün materyalleri derin bir kaseye alın katılaşana kadar mikser ile çırpın.
- Kek için yumurta sarıları ve beyazları farklı kaplara alın.
- Sarı olanlara şekeri ekleyip yeterlice çırpın.
- Üzerine suyu ekleyip çırpın.
- Geri kalan kuru gereçleri eleyerek ekleyin çırpın.
- Yumurtanın beyazlarını farklı olarak çırparak yoğunlaşana kadar kabı karşıt çevirince düşmeyecek kadar çırpın.
- Bu karışımı öteki hazırlanan harca spatula ile az az ekleyerek alttan üste çevirerek karıştırın. Hepsini ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp yayın.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kenar kısımlarını keserek düzeltin.
- İsterseniz cetvel ile ölçerek birinci evvel ortadan kesin sonra süt dilimi boyutunda tekrar kesin.
- Kremayı krema sıkma torbasına koyup keklerin yarısının üzerine sıkın.
- Diğer yarısını üzerine kapatın.
- Son olarak üzerine çikolataları benmari adabı eritip krema sıkma torbasına koyup keklerin üzerine sıkın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin servis yapın.