
Süt Dilimi (Kolay Pasta) Tanımı İçin Gereçler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200ml sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 4-5 damla limon suyu
- Pul çikolata
- Toz antep fıstığı
Süt Dilimi (Kolay Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce köpükleşene kadar çırpılır. Daha sonra geri kalan gereçleri ekleyin, en son kabartma tozu ve vanilya eklenir. Yağlı kağıt serili cırın tepsisine spatula yardımıyla yayılır.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
pişme sırasında birinci 5 dakika sonrası kapak dakikada bir açılıp kapatılır ki kek kabarmasın
.
- Kek pince yağlı kağıtla tezgaha alınır soğutulur. Soğuyan kek tam ortadan 2 kesime ayrılır.
- Krema için berilen materyaller güzelce çırpılır. Katı kıvam alan krema kekin 1 kesimine yaydırılır. Öbür kesimde üzerine tam kapatılıp dolaba kaldırılır. Yarım ile 1 saat ortası kıvam alan pasta güzelce dilimlenir.
- Ocakta ben ari yöntemi eritilmiş çikolatayı ben yağlı kağıttan yaydığım huninin içine koyup pastamın üzerinde zigzaglar çizdim.
- Üzerine donmadan fıstık serptim. Tekrar dolaba kaldırdım. Çikolata donunca kabın üzerini sinema streç ile kapatıp 1 gece beklettim. Sonraki güne afiyetler olsun
.