Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Dilimi (Kolay Pasta)

Süt Dilimi (Kolay Pasta)
0
33

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
sut-dilimi-kolay-pasta.jpg

Süt Dilimi (Kolay Pasta) Tanımı İçin Gereçler

Keki için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 200ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 4-5 damla limon suyu
Üzeri için
  • Pul çikolata
  • Toz antep fıstığı

Süt Dilimi (Kolay Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şeker güzelce köpükleşene kadar çırpılır. Daha sonra geri kalan gereçleri ekleyin, en son kabartma tozu ve vanilya eklenir. Yağlı kağıt serili cırın tepsisine spatula yardımıyla yayılır.
  2. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. ‼️pişme sırasında birinci 5 dakika sonrası kapak dakikada bir açılıp kapatılır ki kek kabarmasın‼️.
  3. Kek pince yağlı kağıtla tezgaha alınır soğutulur. Soğuyan kek tam ortadan 2 kesime ayrılır.
  4. Krema için berilen materyaller güzelce çırpılır. Katı kıvam alan krema kekin 1 kesimine yaydırılır. Öbür kesimde üzerine tam kapatılıp dolaba kaldırılır. Yarım ile 1 saat ortası kıvam alan pasta güzelce dilimlenir.
  5. Ocakta ben ari yöntemi eritilmiş çikolatayı ben yağlı kağıttan yaydığım huninin içine koyup pastamın üzerinde zigzaglar çizdim.
  6. Üzerine donmadan fıstık serptim. Tekrar dolaba kaldırdım. Çikolata donunca kabın üzerini sinema streç ile kapatıp 1 gece beklettim. Sonraki güne afiyetler olsun:).

858,499Konular
982,579Mesajlar
30,342Kullanıcılar
blackxsSon üye
Üst Alt