elektronikci
FD Üye
Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 su bardağı un (kıvamı sulu olacak un eklemeyin)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 paket beyaz çikolata (eritilmiş)
Süt Dilimi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak krema için tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp katılaşana kadar mikser ile 3-4 dk çırpıp buz dolabına kaldıralım.
- Keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpalım.
- Daha sonra sırasıyla süt,sıvı yağ,un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Büyük boy fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Yağlı kağıdın üzerine bolca tereyağ sürelim (kekimiz bu şekilde parçalanmadan çıkacaķtır).
- Kek hamurumuzu fırın tepsimize alıp spatula ile her tarafa yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk kontrollü pişirelim.
- Pişen keki fırından alıp pişirme kağıdı ile birlikte tezgaha alalım.
- İlk sıcaklığı çıkan keki ters çevirip pişirme kağıdını üzerinden soyalım.
- Daha sonra keki geniş tarafından ikiye bölelim.
- Sadece bir yarısına hazırladığımız kremanın tümünü alıp yayalım.
- Kekin diğer yarısını ise süt dilimini hangi boyda isterseniz dilimlere ayırıp kremanın üzerine sırayla kek parçalarını kapatalım.
- Ardından bıçak ile dilimlerin üzerinden keselim (alttaki kekte dilimlensin diye).
- Son olarak benmari usulü eritilmiş çikolatayı süt dilimlerimizin üzerine süsleyelim.
- Bir gece buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Süt Dilimi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı