elektronikci
FD Üye
Süt Dilimi Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta ( büyük uzunluk )
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dolusu un
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1.5 yemek kaşığı bal
- 4-5 damla limon
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
- İçerisine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilya ekleyip çırpalım.
- Un ve kabartma tozunuda ek edip çırpalım fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı içerisine döküp spatula ile dikkatlice yayalım.
- Tepsiyi tezgaha 2-3 sefer vurup evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 11-12 dk pişirelim .
- Bu ortada kremanın yapılışına geçelim; krema ve kremşantiyi çırpma kabına alıp güzelce katılaşana kadar çırpalım .
- İçerisine başka gereçleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Bir kabın içerisine alıp ağzını streçleyip 10-15 dk dolapta dinlendirelim.
- Pişen keki fırından alıp yağlı kağıdı ile tepsiden tezgaha alalım uygunca soğuduğunda keki aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkartalım .
- Düzgün manzara olması için dört kenarını düzgünce kesip istediğiniz üzere dilimleyip hazırladığımız kremayı güzelce yayalım üzerine başka kek modülünü koyup istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
- Ben 6 adet dilim çıkarttım.
Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı