Süt Dilimi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 -5 damla limon suyu
- Çikolata sosu
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ikimizi yapmakla başlayalım.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim. Tepsiyi hafif vurdurarak içindeki havayı çıkartalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.
- Kremamızı hazırlayalım. Bir kaseye sıvı kremamızı ve kremşantiyi ekleyerek güzelce çırpalım.
- Kıvam aldıktan sonra bal hindistan cevizi ve limon suyunu ek edip mikserle çırpalım.
- Hazırlamış olduğumuz kremayı streçleyip, 15 dakika buzdolabında bekletelim ????
- Fırından çıkarmış olduğumuz keki yağlı kağıt ile birlikte tezgaha alalım.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra istediğimiz üzere dilimleyelim ????
- Dilimlediğimiz kekleri alalım.
- İçine kremadan sürüp, başka kek ile kapatalım????
- Diğer kekimizi de birebir formda tamamlayalım.
- Son olarak çikolata sosuyla süsleyelim ????
- Daha sonra istek ettiğiniz büyüklükte dilimleyerek servis yapalım ???????? ???????????? süt dilimi hazır ???????????? Afiyet bal şeker olsun ????????