Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Ekmeği

Süt Ekmeği
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Süt Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin (100 gr)
  • Yarım su bardağı toz şeker (80 gr)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (10 gr)
  • 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (3 gr)
  • 1 yemek kaşığı sirke (10 ml)
  • 7,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Beyaz susam
  • Mavi haşhaş

Süt Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan 20 beze elde ediyoruz. Bezeleri biraz açıp sosis biçiminde sarıyoruz.
  3. Büyük alüminyum dikdörtgen tatlı tepsisine yağı kağıt serip 10’ar 10’ar çift sıra olacak formda sıralıyoruz.
  4. Tepsinin üzerini örtüp 30-40 dakika mayalandırıyoruz.
  5. Bir kasede üzerine sürülecek sosu için; yumurta sarısı, süt ve sirkeyi düzgünce karıştırıyoruz. Hazırlanan sosu, mayalandırılmış hamurlarımızın üzerine sürüyoruz.
  6. Son olarak üzerlerine susam ve mavi haşhaş döküp, 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Süt Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt