
Süt Helvası (Bursa'nın Meşhur Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo süt
- 1 su bardağı 1 parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 100 gram tereyağ yada margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Süt Helvası (Bursa'nın Meşhur Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağımızı tencereye alıyoruz ,eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Unumuzu ilave edip çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
- Tencereyi yan tarafa alıp sütü ,yumurta sarısını, şekeri, vanilyayı ilave edip koyulaşıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- 3-4 dk mikserde çekip kaselere yada tek parça borcam tepsiye döküyoruz .
- Fırın tepsisine su ilave edip kaseleri içine koyuyoruz .
- Tatlının üstünün kabuk tutması için 15 dk bekliyoruz.
- 210 derece fırının üst ayarı ızgara ayarında üstleri kızarana kadar bekliyoruz .
- İster sıcak ister soğuk damak zevkinize göre servis yapıyoruz üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.(tavuk göğsü tatlısının fırında üstü kızarmış hali).
Süt Helvası (Bursa'nın Meşhur Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı