Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süt Helvası

Süt Helvası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sut-helvasi.jpg

Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı arttırıp azaltılabilir)
  • 1 su bardağı un (çok dolu dolu olmasın)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket vanilin
Üzeri için
  • Toz fındık
  • İsteğe bağlı tarçın

Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sütümüzün 3 su bardağını ve şekerimizi tenceremize alıp ılık ateşte karıştırarak şekerimizin erimesini bekleyelim.
  2. Farklı bir tencereye tereyağımızı alıp eritelim unumuzu ekleyip kavurmaya başlayalım. ????????püf noktamız çok kavurmayalım rengi çok koyu olmasın lakin unumuzun da kokusu çıkmış olsun.
  3. Sonra ılık sütümüzü alıp üzerine kalan 3 bardak soğuk sütümüzü ve vanilini ekleyelim.
  4. Yavaş yavaş unumuza ekleyip süratlice karıştıralım. Yeterlice kıvam aldıktan sonra fırın kaplarımıza alalım.
  5. Fırın kaplarımızı koyduğumuz tepsiye su ekleyip fırının en üst kısmına yerleştirip üzerini kızartalım. ????????püf nokta fırının üst ayarını yalnızca açalım ki kıvam koyulaşmasın yalnızca üzeri kızarsın).
Afiyet olsun????
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt