Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı arttırıp azaltılabilir)
- 1 su bardağı un (çok dolu dolu olmasın)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket vanilin
- Toz fındık
- İsteğe bağlı tarçın
Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sütümüzün 3 su bardağını ve şekerimizi tenceremize alıp ılık ateşte karıştırarak şekerimizin erimesini bekleyelim.
- Farklı bir tencereye tereyağımızı alıp eritelim unumuzu ekleyip kavurmaya başlayalım. ????????püf noktamız çok kavurmayalım rengi çok koyu olmasın lakin unumuzun da kokusu çıkmış olsun.
- Sonra ılık sütümüzü alıp üzerine kalan 3 bardak soğuk sütümüzü ve vanilini ekleyelim.
- Yavaş yavaş unumuza ekleyip süratlice karıştıralım. Yeterlice kıvam aldıktan sonra fırın kaplarımıza alalım.
- Fırın kaplarımızı koyduğumuz tepsiye su ekleyip fırının en üst kısmına yerleştirip üzerini kızartalım. ????????püf nokta fırının üst ayarını yalnızca açalım ki kıvam koyulaşmasın yalnızca üzeri kızarsın).