Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (Unun rengi değişmesin)
- Bir yandan da şeker ile sütün yarısını şeker eriyecek formda ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
- Kavrulan una evvel soğuk sütü ekliyoruz ki unumuz topak olmasın. Sonrasında yavaş yavaş erittiğimiz şekerli sütü ek ediyoruz.
- Sütü ekledikten sonra topak kalmayacak formda karıştırıp yumurta sarısı ek ediyoruz ve orta ateşte bir iki fokurdatıp altını kapatıyoruz.
- Ocaktan aldığımız helvamıza vanilya ekleyip borcam yahut fırın tepsisine alıyoruz. 200-220 derece ortası yalnızca üstünü 20-25 dakika kızartıyoruz ve tanımımız hazır. Afiyet olsun!????