
Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak süt ve şekeri ısıtıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağ tencereye alınarak eritilir.
- Üstüne un ilave edilerek kokusu çıkana dek kavrulur.
- Soğuyan süt ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır ve muhallebi kıvamını alana dek pişirilir.
- Karışım kıvamını alınca üstüne vanilya eklenerek çırpılır ve ocaktan alınır.
- Süt helvası güveç kaplarına alınarak fırın tepsisine dizilir.
- Fırın tepsisinde kapların yarısına gelecek kadar su eklenir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında pişirilir.
- Süt helvasının üstüne çekilmiş fındık serpilerek servis edilir.