
Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- Ceviz,badem,fındık (isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Canınız hafif bir tatlı mı istedi ???? işte üretimi kolay hafif mi hafif bir tatlı süt helvası ????????.
- Yağı eritiyoruz ve içine unu ek ediyoruz.
- Unu kısık ateşte daima kavuruyoruz ki yanmasın.
- Kavrulan un yağını bırakıp (cıvık bir hal alana kadar ) rengi dönmeye başladığında sütü ek ediyoruz. (unun kokusu çıkana kadar kesinlikle kavuruyoruz)
- Sütü dökerken daima karıştıralım ki topaklanma olmasın. (çırpıcı kullanmak topaklanmasına mahzur olacaktır).
- Koyu kıvam almaya başladığında şekerini ekleyip karıştıralım.
- Kaynayınca helvamızı ocaktan alalım ve fırın kaplarımıza eşit ölçülerde dökelim.
- Evvelce üst ayarda ısıttığımız 200 derece fırına verelim ve üzeri kızarana kadar bekleyelim.
- Fırından çıkardığımız helvalarımızın üzerine kırılmış ceviz döküp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????. @ikizlerin_mutfagi25 ????