Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Helvası

Süt Helvası
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sut-helvasi.jpg

Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gram margarin yahut tereyağ
Üzeri için:
  • Ceviz,badem,fındık (isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Canınız hafif bir tatlı mı istedi ???? işte üretimi kolay hafif mi hafif bir tatlı süt helvası ????????.
  1. Yağı eritiyoruz ve içine unu ek ediyoruz.
  2. Unu kısık ateşte daima kavuruyoruz ki yanmasın.
  3. Kavrulan un yağını bırakıp (cıvık bir hal alana kadar ) rengi dönmeye başladığında sütü ek ediyoruz. (unun kokusu çıkana kadar kesinlikle kavuruyoruz)
  4. Sütü dökerken daima karıştıralım ki topaklanma olmasın. (çırpıcı kullanmak topaklanmasına mahzur olacaktır).
  5. Koyu kıvam almaya başladığında şekerini ekleyip karıştıralım.
  6. Kaynayınca helvamızı ocaktan alalım ve fırın kaplarımıza eşit ölçülerde dökelim.
  7. Evvelce üst ayarda ısıttığımız 200 derece fırına verelim ve üzeri kızarana kadar bekleyelim.
  8. Fırından çıkardığımız helvalarımızın üzerine kırılmış ceviz döküp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????. @ikizlerin_mutfagi25 ????
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt