
Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt (5 su bardağı)
- 100 gram tereyağı (Dolu dolu 2 çorba kaşığı)
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü)
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (Mısır buğday farketmez)
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt, şeker ve vanilya bir kapta karıştıralım. (süt soğuk olacak).
- Diğer tarafda yağ, un ve nişastayı kavuralım.
- Açık karamelize olana kadar kavuralım.
- Tereyağının ve unun kokusu güzelce çıkınca sütlü karışımı yavaş yavaş ilave edelim.
- Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Muhallebi kıvamına gelince kare borcuma döküp üstü kabuk bağlaması için 15 dk bekletelim.
- Bu arada fırınımızı 200 dereceye sadece üsten ısıtmada ayarlayalım.
- 10-15 dakika kadar fırında üzerini güzelce kızartalım. Ilık servis edelim. Afiyet olsun ????????