Süt Kaymağından Meskende Tereyağı Ve Lor İmali Tanımı İçin Gereçler
- Süt kaymağı
- 2 büyük bardak soğuk su
Süt Kaymağından Konutta Tereyağı Ve Lor Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt kaymağını biriktirmek gerekiyor. 4 sefer 5 kiloluk kaynamış sütten aldığım buzdolabında beklettiğim kaymak. Kaymakları çırpabileceğiniz derin bir kaba koyun.
- Kaymağın içine 1 büyük bardak soğuk suyu ekleyip mikser yardımıyla yaklaşık 5-10 dakika çırpın. Kaymağın yavaş yavaş üzerine çıktığını göreceksiniz.
- Sonra 1 büyük bardak daha soğuk suyu ekleyerek tekrar çırpın. Altta suyun biriktiğini üstte yağın çıktığını görünce yağınız hazırdır.
- Alttaki kalan sütü bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek kestirip lor peynir yapabilirsiniz.
- Yağımızı soğuk suyla en az 3 4 kere su berrak olana kadar yağı yıkayıp suyunu dökün.
- Kalan yağı suyundan arındırıp dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun ????