Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süt Kaymağından Evde Tereyağı Ve Lor Yapımı

Süt Kaymağından Evde Tereyağı Ve Lor Yapımı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sut-kaymagindan-evde-tereyagi-ve-lor-yapimi-7.jpg

Süt Kaymağından Meskende Tereyağı Ve Lor İmali Tanımı İçin Gereçler

  • Süt kaymağı
  • 2 büyük bardak soğuk su

Süt Kaymağından Konutta Tereyağı Ve Lor Üretimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt kaymağını biriktirmek gerekiyor. 4 sefer 5 kiloluk kaynamış sütten aldığım buzdolabında beklettiğim kaymak. Kaymakları çırpabileceğiniz derin bir kaba koyun.
  2. Kaymağın içine 1 büyük bardak soğuk suyu ekleyip mikser yardımıyla yaklaşık 5-10 dakika çırpın. Kaymağın yavaş yavaş üzerine çıktığını göreceksiniz.
  3. Sonra 1 büyük bardak daha soğuk suyu ekleyerek tekrar çırpın. Altta suyun biriktiğini üstte yağın çıktığını görünce yağınız hazırdır.
  4. Alttaki kalan sütü bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek kestirip lor peynir yapabilirsiniz.
  5. Yağımızı soğuk suyla en az 3 4 kere su berrak olana kadar yağı yıkayıp suyunu dökün.
  6. Kalan yağı suyundan arındırıp dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun ????
 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt