nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Süt Kaymağından Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
*400 ila 500 Gram süt kaymağı
Süt Kaymağından Tereyağı Tarifi Yapılışı Dostlar merhaba Dinç gıda adına her birimiz kendimize tarafından çeşitli uygulamalar yapıyoruz Süt bunlardan en fazla dikkat ettiğimiz gıda Köy sütü dediğimiz işlenmemiş sütün ilave getirilileri de oluyor
Ben 5 litrelik alarak kaynatıyorum Kaymağını toplayarak buzlukta biriktiriyorum Yoğurdumu ve öteki kullanımlarımı da bu sütten yapıyorum
4 yada 5 kez ( 25 litre süt çağrıda bulunmak ) süt aldığımda 400500 gram dek kaymak birikiyor Ummak zorunda değilsiniz ama tedarik olarak beni bu memnun etme ediyor
Gelelim yapımına Adımları peşine düşüp takip ederseniz hiçbir bezginlik yaşamadan tereyağınızı elde edebilirsiniz…
Kaymağı derin bir vahşi alalım
El blenderi ile 5 dakika dek çırpalım
ilk önce 1 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyelim 5 dakika çırpalım ( yağın kaymaktan ayrılması için )
Sonradan 1 su bardağı dek Soğuk (buzlu olabilir) suyu ekleyelim 5 dakika çırpalım ( yağın toplanması için )
Toplanan yağları geniş bir vahşi alalım
1 kere yıkayarak suyunu döktükten sonradan 5 dakika buzlukta bekletelim ancak yağ kendini toparlasın
Soğuk su ile ezdire ezdire yıkayalım ( içindeki süt kalıntılarının gitmesi için Tahammül ömrünü arttırır )
Su transparan kalana dek bu işleme devam edelim
Saklama kabına alarak dolaba alalım
Yarım saat daha sonra hazırdır
Kızarmış ekmeğin üstünde bal ile nefret oluyor…
SAĞLIK DURUMU OLSUUUN…
*
*400 ila 500 Gram süt kaymağı
Süt Kaymağından Tereyağı Tarifi Yapılışı Dostlar merhaba Dinç gıda adına her birimiz kendimize tarafından çeşitli uygulamalar yapıyoruz Süt bunlardan en fazla dikkat ettiğimiz gıda Köy sütü dediğimiz işlenmemiş sütün ilave getirilileri de oluyor
Ben 5 litrelik alarak kaynatıyorum Kaymağını toplayarak buzlukta biriktiriyorum Yoğurdumu ve öteki kullanımlarımı da bu sütten yapıyorum
4 yada 5 kez ( 25 litre süt çağrıda bulunmak ) süt aldığımda 400500 gram dek kaymak birikiyor Ummak zorunda değilsiniz ama tedarik olarak beni bu memnun etme ediyor
Gelelim yapımına Adımları peşine düşüp takip ederseniz hiçbir bezginlik yaşamadan tereyağınızı elde edebilirsiniz…
Kaymağı derin bir vahşi alalım
El blenderi ile 5 dakika dek çırpalım
ilk önce 1 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyelim 5 dakika çırpalım ( yağın kaymaktan ayrılması için )
Sonradan 1 su bardağı dek Soğuk (buzlu olabilir) suyu ekleyelim 5 dakika çırpalım ( yağın toplanması için )
Toplanan yağları geniş bir vahşi alalım
1 kere yıkayarak suyunu döktükten sonradan 5 dakika buzlukta bekletelim ancak yağ kendini toparlasın
Soğuk su ile ezdire ezdire yıkayalım ( içindeki süt kalıntılarının gitmesi için Tahammül ömrünü arttırır )
Su transparan kalana dek bu işleme devam edelim
Saklama kabına alarak dolaba alalım
Yarım saat daha sonra hazırdır
Kızarmış ekmeğin üstünde bal ile nefret oluyor…
SAĞLIK DURUMU OLSUUUN…
*